Támogatásaink
Kertészeti Gépbeszerzés
Helyi termékek előállításának támogatása
Kedvezményezett: Tamási Mária
Pályázat kódja: VP6-19.21-12-1-17
Projekt: Csakazértis Vadnai Bor- és Ökogazdaság, Helyi termék előállítása
Támogatás mértéke: 14 999 992 HUF
Intenzitás: 60%
Minőségi borszőlőt, gyümölcsöt és zöldséget termelünk, 2017 óta a Biokontroll Hungária Kft
Minőségrendszerének szerződéses tagjaként. A zöldséget, gyümölcsöt az ökológiai művelés jelentette többletértékkel, frissen, a vevő rendelését kézhez véve takarítjuk be és értékesítjük. A minőségi borszőlőből minőségi bort állítunk elő. A telepített területek növekedésével és azok termőre fordulásával a feldolgozás során méretnövelésre vált szükségessé. Kinőttük a háztáji borkészítés szabta kereteket.
A Vidékfejlesztési Program keretén belül a BORSOD-TORNA-GÖMÖR Egyesület működési területére meghirdetett VP6-19.2.1-12-1-17 kódszámú, BORSOD-TORNA-GÖMÖR Egyesület – Helyi termékek előállításának támogatása című felhívás alapján, 2018.02.01.-én nyújtottunk be támogatási kérelmet. Pályázatunk támogatást nyert, így a projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, az 15 millióó forint európai uniós támogatás segítségével.
E fejlesztés eredményeként egy modern technológiával rendelkező kisüzemet építettünk és szereltünk fel eszközökkel.
A szőlőfeldolgozó- és borászati üzem létrehozása térségünkben hiánypótló tevékenység.
A projekt 1. mérföldköve: 2019.október 15; Üzemépület megépítése födémig és tetőszerkezet állítása. Folyósított támogatás összege az 1. mérföldkő után: 6.601.299 Ft
A befejező építési munkákat önerő felhasználásával végeztük el.
Az elkészült üzemépületet korszerű feldolgozó berendezésekkel kívántuk felszerelni, így biztosítva a borok kiváló minőségét.
A projekt 2. mérföldköve: 2021. május 07.; Szőlőfeldolgozó eszközök és borászati, technológiai hűtő beszerzése
A beszerzett eszközök
Enoveneta MOHNO T608 cefreszivattyú, ENOVENETA PPC9 pneumatikus szőlőprés JAM-BOR FHFI stabil 7kW/10 technológiai folyadékhűtő
A borok értékesítését elsősorban térségünkre koncentrálva a REL (rövid ellátási lánc) megvalósítása értelmében tervezzük. Egyrészt GASTRO irányba, környékbeli szállodák, éttermek ellátásával, de természetesen fókuszban tartva a helyben történő értékesítést is.