Rólunk

Kezdetben vala a bor szeretete, ehhez jött az igény, hogy a húslevesbe való zöldséget is tiszta forrásból termeljük. Vegyészmérnök házaspár vagyunk, így a borászat és a vegyszermentes zöldségtermesztés igénye hamar ránk talált. A döntést követően egyenes -bár rögös- út vezetett a bor- és ökogazdaság beindításához. Csapatunkat eszmei, ill. fizikai értelemben erősítik gyermekeink, Dorka, Zsófi, Dávid, valamint Nagyi és Papa és immár unokáink is, Barni, Beni és Berci.

A számok magukért beszélnek

1 +
Tőke
+
Palack
+
Elégedett borkóstoló

2010-13 - Kezdő löket

Első lépésként egy szebb napokat megért, magára maradt ¼ hektár családi szőlőterület sorsát fordítottuk jobbra. Letermeltük az akácerdőt, kituskózás, talajfertőtlenítés, szántás, talajvédelmi terv, mindenféle trágya.

2014 - Első telepítés

Szomszédos területeket vásároltunk. Most már birtokot tervezünk. Eltelepítettük a Chardonnay-t és a Pinot Noir-t. Közben műveljük, szüreteljük a Válint Józsi bácsitól (nyugodjék!) vett vegyes ültetvényt.

2016 - Még mindig toljuk bele

Ismét telepítés. Sauvignon Blanc került a helyére, valamint a tervezett Rajnai Rizling, Szürkebarát, Királyleányka és Fekete Leányka kb. fele is. Biokontroll minősítés a zöldség-, gyümölcskertre.

2018 - Na most!

Aszályos év. A zöldséget alig tudjuk elvetni. Mire kiépítjük az öntözést, megjön az eső. De a szőlőben szűztermések! És milyenek!!! Nem mellesleg, kertészeti eszközbeszerzési pályázatunk sikeres. Traktor!!! Juhhéj!

2019 tavasz - A búvó patak felszínre tör

Borászati üzemengedélyünk birtokában megkezdjük a borok forgalmazását. Nagy légvétel: Belefogunk az üzem építésébe

2019 ősz - éremeső

A bükki az edelényi és a Bánvölgye borversenyen próbáltuk meg borainkat ebben a szezonban. Az eredmény önmagáért beszél.
Összesen 6 arany 9 ezüst és egy bronz éremmel gazdagodtunk ez évben.

2020 - Építjük az üzemet

Ja, hol vannak a kőművesek? Vírus van, karantén. Nincs határátlépés.Jöjjenek a villanyszerelők. Nagyprojektbe fogtak. De megcsináljuk. CSAKAZÉRTIS! Lassan mindenki megszokhatja…

2021 - Birtok születik

Nagyobb tartályokat szereztünk be, melyek immár hűthetőek is.
Csinos kis a palacktöltőt is sikerült vásárolni.
Az új üzemépület megkapta a használatbavételi engedélyt.
Borászat: Pipa, Wingdings betűtípus, 252-es karakterkód